м. Київ, вул.Тургенiвська 69

[email protected]

Як позбутися засмічення в раковині на кухні

Як позбутися засмічення в раковині на кухні

Існує декілька способів видалення засмічення в раковині: хімічний, механічний та термомеханічний. Кожен із них буде ефективним в різних випадках. З цієї статті ви дізнаєтеся, яким чином можна позбутися засмічення в раковині на кухні відомими способами та підручними, адже саме кухонна раковина найчастіше страждає від цієї проблеми. Шматочки їжі, залишки овочів і жирові налипання – розповсюджені причини, за яких стається засмічення.

Найпростіший спосіб видалення засмічення

Якщо кухонна мийка має сучасний сифон (розбірного типу), тоді варто обережно відкрутити чашу, попередньо підставив відро для збору залишків брудної води. Вміст чаші необхідно вичистити, використовуючи гачок із проволоки або палицею довжиною 20 – 30 см. Необхідно також перевірити верхню частину пристрою на наявність залишків наростів. При виявленні необхідно їх позбутися. В кінці роботи необхідно промити раковину великою кількістю гарячої води. В сифонах старого зразка виконати подібне очищення не вийде, саме тому далі мова йтиме про дієві народні методи видалення засмічення.

Позбавляємося засмічення содою та оцтом

Жирові пробки можна видалити за допомогою хімічних засобів. Для цього необхідно в зливний отвір засипати пів склянки харчової соди (можна технічної) та залити таку ж кількість оцту. Через 10 хвилин необхідно промити раковину гарячою водою. Такий простий метод дозволить позбутися засмічення і жирових відкладень на стінках сифону.

Позбутися засмічення в раковині на кухні

Як видалити засмічення в раковині вантузом

Для того, щоб позбутися засмічення, можна використати простий сантехнічний інструмент – вантуз. Він допоможе впоратися з проблемою, навіть якщо хімічний спосіб виявився не дієвим. Вантуз – традиційний інструмент, котрий дозволяє позбутися засмічень малої та середньої щільності. Недоліком такого методу є необхідність його купівлі.

При виборі вантузу в магазині варто звертати увагу на щільність гумової чаші та його розмір. Саме ці параметри впливають на можливість створення потужного тиску, який характеризується високими пробивними можливостями. Важливо ніколи не використовувати один і той самий вантуз для чищення раковин і унітазів. Це може привести до розвитку патогенних мікроорганізмів.

Після завершення чистки раковини вантузом необхідно рясно промити раковину гарячою водою. Зауважте, якщо мийка двухсекційна, то в такому випадку потрібно буде використати одночасно 2 вантуза. Перший знадобиться для закриття 1 мийки, а другий – для виконання робіт. В іншому випадку створити бажаний тиск та проштовхнути засмічення не вийде.

Як позбутися засмічення за допомогою кип’ятку

Такий спосіб буде дієвим у випадку, якщо пробка утворилася внаслідок збору в певній ділянці жиру і вода може трохи проходити крізь нього. Для того, щоб позбутися засмічення за допомогою звичайного кип’ятку, необхідно виконати наступні дії:

  1. Розігріти чайник або каструлю с водою.
  2. Поступово вливати гарячу воду в сифон, роблячи проміжки в 20 – 30 секунд.
  3. Після того, як рідина стала проходити швидше, можна відкрити кран з гарячою водою на 10 хвилин. Це дозволить прибрати залишки жиру зі стінок сифону.

При використанні цього методу не рекомендується залишати мийку без нагляду. Якісні пластикові труби спроможні витримати короткочасний вплив високої температури. Решта – лише гарячу воду з-під крану, температура якої не перевищує позначки в 80 градусів.

Позбуваємося засмічення в раковині на кухні тросиком

Якщо всі вище перелічені методи не допомогли позбутися засмічення, тоді варто скористатися сантехнічним тросом. Для металевих труб підійде будь-яка модель із будь-яким типом наконечника. Для пластикових труб необхідно використовувати наконечники без гострих форм. Це обумовлено тим, що при пошкодженні пластикової труби всередині в цих місцях будуть утворюватися нарости.

Порада: щоб трос проходив в середину труби, варто енергійно крутити рукоятку. Після завершення робіт раковину також треба промити великою кількістю гарячої води.

Позбутися засмічення в раковині на кухні

Як позбутися засмічення в раковині ефективно

Якщо прикладені зусилля для боротьби з засміченням не принесли бажаного результату, тоді варто шукати альтернативні способи вирішення проблеми. На допомогу прийдуть спеціалісти компанії «Крот-Сервіс».

В нашому розпорядженні промислове якісне обладнання, яке дозволяє видалити будь-який тип засмічення і повернути стічній системі високу пропускну спроможність. Усього 10 – 15 хвилин роботи майстрів – і ваша проблема буде вирішена. Роботи виконуються акуратно, якісно, тому навіть кафе та інші місця громадського харчування користуються нашими послугами. Ми обслуговуємо всіх клієнтів в межах Києва та області за помірну ціну.

Вид робіт Одиниця виміру Цiна (грн)
1 Прочищення каналізаційних труб (гідродинамічна, механічна) від 10 м.п м.п. 50 Замовити
2 Прочищення вертикальних труб каналізації поверх 330 Замовити
3 Очищення каналізаційного колодязя шт. 200 Замовити
4 Нічний виїзд екіпажу шт. 2900 Замовити
5 Відкачування рідких відходів (жирів) з утилізацією 1 куб. 700 Замовити
6 Регламентне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт. договірна Замовити
7 Аварійне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт договірна Замовити
8 Електромеханічна прочищення каналізації (понад 10 м.п.) м.п 50 Замовити

Замовити прочищення

Крот-сервiс
(097) 559-47-44
click fraud detection