м. Київ, вул.Тургенiвська 69

[email protected]

Як видалити засмічення власними силами?

Як видалити засмічення власними силами?

Ваша стічна система забилася і необхідно швидко її прочистити? Яким чином можна позбутися засмічення у власному будинку, ми розглянемо далі. Прості, дієві і одночасно доступні методи стануть справжнім спасінням і виходом із скрутного становища. Для цього знадобляться не лише традиційні інструменти і прилади, а і хімічні речовини та саморобні прилади.

Нерідко з такою проблемою може впоратися звичайна гаряча вода, а точніше – промивка нею стоку протягом 10 – 15 хвилин. Але, якщо цього замало і проблема так і залишилася невирішеною, тоді варто спробувати інші способи. Головне запам’ятати – єдиної формули вирішення проблеми не існує.

В практиці застосовуються наступні методи усунення засмічення:

  • механічний;
  • термічний;
  • хімічний.

Кожен із них має свої недоліки і переваги, які розглянемо більш детально.

Засмічення в туалеті: що ефективніше – пробивання вантузом чи пластиковою пляшкою?

Видалити засмічення власними силами

Засмічення невеликою пробкою в ділянці стічної магістралі зручно видалити за допомогою вантуза. Такий спосіб також дозволить прочистити засмічення в каналізаційній трубі, в туалеті та ванній кімнаті. Для цього необхідно до змоченої поверхні унітазу чи раковини прикласти вантуз і декілька разів виконати поступові рухи вверх-вниз, не відриваючи його від поверхні сантехнічного приладу.

Якщо вантузу вдома немає, то можна позбутися засмічення, проявивши фантазію. Візьміть пластикову пляшку (2 – 2,5 л) і відріжте дно – тепер в руках спеціальний прилад, який дозволить позбутися засмічення. Важливо залишити кришку на верхній частині пляшки. Тепер необхідно на руки вдягнути гумові захисні рукавички і встромити отриманий прилад глибоко у стічний отвір. Після цього необхідно інтенсивно виконувати зворотно-поступальні рухи. Завершення процедури супроводжується зливанням бачка.

Саморобний прилад буде дієвим у випадках, коли:

  • засмічення розташоване у сифоні;
  • пробка не надто велика.

Як позбутися засмічення хімічними засобами?

Коли під рукою немає спеціальних приладів для локального усунення засмічення сифону або близько розташованої до нього ділянки, вихід все ж є. Велику за розміром пробку це не усуне, проте мильно-жирову – без особливих зусиль. Наприклад, засіб для усунення засмічення необхідно у великій кількості залити в трубу та зачекати впродовж 1 години. Цього часу вистачить, щоб знищити пробку.

Видалити засмічення власними силами

Якщо такого засобу немає, тоді можна скористатися традиційними содою і оцтом. Пропорція суміші має бути такою: 3/4 стакана соди і стільки ж оцту. В трубу необхідно спочатку засипати соду, а потім залити її оцтом. Через 10 – 15 хвилин система промивається гарячою водою. Якщо ж і оцту немає під рукою, можна використати лимонну кислоту. 70 грамів засобу необхідно розчинити у 200 мл. води і залили у трубу.

Хімічні методи усунення засмічення ефективні у наступних ситуаціях:

  • пробка сформована внаслідок відкладення на станках розчинних речовин;
  • хімічні засоби не стікають далі по трубопроводу.

Надійний помічник – гаряча вода

На кухні часто засмічення трапляється через мильно-жирові пробки. В такому випадку усунути проблему можна за допомогою звичайної гарячої води. Необхідно, щоб потік гарячої води стікав в трубу впродовж 15 хвилин. Цього часу достатньо для повного змиття з поверхні труб відкладень. Промивання гарячою водою кожного місяця дозволить попередити можливе засмічення. Варто також зауважити, що при наявності пластикового трубопроводу кип’яток використовувати не рекомендується.

Переваги такого методу усунення засмічення наступні:

  • метод універсальний і може використовуватися для горизонтальних та вертикальних трубопроводів, згинів і поворотів;
  • не потрібен спеціалізований вплив з боку людини;
  • дешевий метод, на який не потрібно витрачатися.

Як прочистити засмічення за допомогою тросу

Видалити засмічення власними силами

Сантехнічний трос – інструмент, який показує високі результати при усуненні засмічення. Для вирішення проблеми достатньо помічника і пару гумових рукавичок. Помічник в даному випадку необхідний для слідкування за тросом (згини, рівномірна подача при зануренні в трубу). В залежності від типу пробки необхідно підбирати спеціальний наконечник. Тверді пробки краще усувати спіральним наконечником. Закрутившись в пробку, необхідно повільно, прокручуючи, дістати її. Для мильно-жирових пробок краще використати насадку типу йорж. В такому випадку не обійтися без використання гарячої води в якості завершального етапу видалення засмічення.

Сантехнічний трос покаже бажані результати в наступних випадках:

  • формування, котре перекрило стік, належить до крапкового типу;
  • проблемою засмічення є м’який чужорідний предмет;
  • система не засмічена мильними або жировими пробками.

Професійне видалення засмічення каналізації

Видалити засмічення власними силами Використавши на практиці усі підручні способи видалення засмічення, вам так і не вдалося досягнути бажаного результату? В такому випадку необхідно скористатися допомогою кваліфікованих спеціалістів, наприклад, послугами компанії «Крот-Сервіс». Спеціалісти за допомогою спеціального промислового обладнання спроможні за 15 хвилин видалити засмічення будь-якого типу. Послуги надаються власникам приватних будинків і квартир, офісів і заводів по території Києва та області без вихідних та перерв.

Переваги звернення в компанію «Крот-Сервіс»

Звернення до спеціалістів має наступні переваги:

  • проблеми вирішуються швидко та ефективно;
  • гарантоване досягнення бажаного результату;
  • збереження чистоти всередині приміщення;
  • доступна цінова політика.

Очищення труб виконується як у внутрішній, так і у зовнішній каналізації: в септиках, станціях глибокого біологічного очищення, вигрібних ямах, дренажних полах, оглядових криницях. Приватні та юридичні особи можуть скористатися послугами компанії на основі підписаної угоди. В арсеналі компанії інноваційне обладнання та багаторічна практика, що дозволить забути про проблеми засмічення трубопроводів на довгий час.

 

Вид робіт Одиниця виміру Цiна (грн)
1 Прочищення каналізаційних труб (гідродинамічна, механічна) від 10 м.п м.п. 50 Замовити
2 Прочищення вертикальних труб каналізації поверх 330 Замовити
3 Очищення каналізаційного колодязя шт. 200 Замовити
4 Нічний виїзд екіпажу шт. 2900 Замовити
5 Відкачування рідких відходів (жирів) з утилізацією 1 куб. 700 Замовити
6 Регламентне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт. договірна Замовити
7 Аварійне обслуговування каналізаційних мереж за договором шт договірна Замовити
8 Електромеханічна прочищення каналізації (понад 10 м.п.) м.п 50 Замовити

Замовити прочищення

Крот-сервiс
(097) 559-47-44
click fraud detection